Ordförande

Hej!

Efter flera års familjesemestrar tillsammans med en annan familj så har behovet att återvända till denna västkustpärla blivit ett måste.

Öddö erbjuder många fantastiska naturupplevelser och gastronomiska höjdpunkter.
Vad sägs om nykokta räkor, krabbor och havskräftor ……. eller en nyrökt makrill. Här finns även ett rikligt djurliv och närheten till Kosterhavet med sina Kosteröar är världsklass.
Sol och mat, precis det vad barnen behövde som kom hit på kollo. Här kan man få chansen att vila hjärnan från IT-samhället.

Vardagen blir lite annorlunda, här finns ingen butik och biltrafik. För mig har det inneburit den ultimata vilan även om man småpysslar hela tiden.
Ju äldre man blir desto mer går det upp för en vilket bra beslut det var att åka hit första gången.
Nu har tillvaron ändrats en aning i samband med att jag blev invald som styrelseordförande i Grängesbergs skollovskoloniförening.

Passar på och tackar de godhjärtade människor som grundade föreningen och köpte detta fantastiska ställe, som så många har besökt under de drygt 100 åren förening har funnits. Samtidigt har dagens styrelse ett stort ansvar att hålla i stafettpinnen till kommande generationer.
Våra främsta uppgifter är att underhålla fastigheterna, samt att få hit fler barn- och ungdomsgrupper. Jag kallar styrelseuppdraget för mitt Ge tillbaka-projekt.

Vi är öppna för det mesta, klassresor/kollo, fotoklubbar, ornitologer, musikföreningar, kajakklubbar, seglarklubbar, dykarklubbar, idrottsklubbar (finns en fin fotbollsplan), fiskeklubbar, konstföreningar, trädgårdsföreningar, gastronomiska sällskap m fl. Välkomna att höra av er med era funderingar och idéer.

Eftersom allt arbete sker ideellt söker vi även personer som kan deltaga i de olika renoveringsarbeten som pågår. Vi tar gärna emot gåvor, donationer och sponsringar för det kommer att behövas under kommande år. Var med och skapa.

Till Öddö kommer du enkelt med Västtrafiks Kosterbåtar som avgår från Strömstad. Ta gärna en tur via Kosteröarna.

Önskar er varmt välkomna till Öddö med orden: Fler barn till Öddö.

Markus Aspelin